Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Lebeniye Çorbası (Mehir)

Lebeniye Çorbası (Mehir)

1 Su Bardağı Aşurelik Buğday, 1 Su Bardağı Nohut, 1 Su Bardağı Kuru Fasulye, 6 Su Bardağı Ayran (Yoğurdu sulandırarak kendiniz yapın), 3 Çorba Kaşığı Mısır (Konserve), 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Nane, 1 Çorba Kaşığı Pul Biber, Maydanoz (Kıyılmış), Tuz.

Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi geceden 3 su bardağı su ile ıslatın; aynı su ile 1 saat kadar kaynatın. Buğdaylar şişip yumuşayınca tuzunu ekleyin. Ayranı çorbaya ilave etmeden önce kaynama suyundan bir miktar karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ayranı ve mısırı ekleyip birkaç dakika kaynatın.

Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneyi ve pul biberi kavurun. Çorbayı servis yaparken kıyılmış maydanoz ve tereyağlı karışımdan dökün.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder