Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Pırasa Çorbası

Pırasa Çorbası

½ Kg. Pırasa, 2 Küçük Soğan (Doğranmış), 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Un, 5-6 Su Bardağı Et veya Sebze Suyu, 200 ml. Krema, 1 Tatlı Kaşığı Hardal, Tuz, Karabiber.

Üzerine: Kıtır ekmek ve rendelenmiş gravyer peyniri.

Kremaya hardalı ekleyip karıştırın. Büyük bir tencerede tereyağı ile soğanları kavurun. Pırasaları ekleyip 15 dk daha kavurun. Unu ekleyip birkaç dk çevirin; suyu ekleyip kaynatın. Çorba kaynadığında ateşten alıp sebzeleri blender'da püre haline getirin. Tencereyi tekrar eteşe alıp kısık ateşte kremayı ekleyin; birkaç dakika daha karıştırarak ısıtıp tuz, karabiberi ekleyin. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra kıtır ekmek ve peynir serpiştirerek servis yapın.
"Her güne bir yemek" çok özenle hazırlanmış, birbirinden güzel yüzlerce tarif içeriyor. Yemek yapmayı sevenlerin arşivinde mutlaka olması gereken, gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir kitap.

Kaynak: Her Güne Bir Yemek – Tijen İnaltong.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder