Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası

500 Gr. Kuşbaşı Et, 6-7 Su Bardağı Su, 2 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Yumurta Sarısı, 1 Limonun Suyu, Defne Yaprağı, Tuz, Kıyılmış Maydanoz.

Küçük bir kasede yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın. Etleri büyük bir tencerede defne yaprağı ve 6-7 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Etler haşlandıktan sonra suyunu süzgeçten geçirin. Etleri küçük küçük doğrayın.

Tereyağı ile unu 3-4 dk. kavurun, azar azar et suyunu ilave edin; topaklanmaması için kaynayıncaya kadar karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra ateşten alın. Çorbadan bir kaşık alıp limonlu karışımla karıştırın. Etleri ve limonlu karışımı çorbaya ilave edin, karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder