Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Otlu Nohut Çorbası

Otlu Nohut Çorbası

250 Gr. Yabani Ot veya Ispanak – Pazı vs, 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut, 3 Su Bardağı Nohudun Haşlama Suyu, 2 Ufak Soğan (doğranmış), 2 Diş Sarımsak (kıyılmış), 2 Çorba Kaşığı Domates Püresi veya 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çay Bardağı Erişte, 2 Su Bardağı Su, 1 Tatlı Kaşığı Kişniş, Tuz, Pul Biber.

Büyük bir tencerede zeytinyağı ile soğanları 10 dk kavurun. Sarımsak, kişniş, salça ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ot, nohut ve 1 su bardağı nohudun haşlama suyunu ekleyip 10 dk kadar yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirerek püre yapın; tekrar tencereye alın, kalan nohut suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra erişteyi ekleyip 5-6 dk daha pişirin.

Orijinal tarifte sebzeler blenderdan geçirilmiyor ve sadece 1 su bardağı nohudun pişirme suyuyla yapılıyor; daha kıvamlı farklı bir çorba.
"Her güne bir yemek" çok özenle hazırlanmış, birbirinden güzel yüzlerce tarif içeriyor. Yemek yapmayı sevenlerin arşivinde mutlaka olması gereken, gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir kitap.

Kaynak: Her Güne Bir Yemek – Tijen İnaltong.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder