Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Mısır Çorbası

Mısır Çorbası

3 Dolmalık Biber, 2 Diş Sarımsak (kıyılmış), 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 500 Gr Mısır (konserve veya dondurulmuş olabilir), 4 Su Bardağı Sebze Suyu, 1 Çorba Kaşığı Krema, 1 Çorba Kaşığı Yoğurt, Tuz, Karabiber, ¼ Demet Dereotu.

Biberleri küçük küçük doğrayın. Bir tencerede sıvıyağ ile sarımsakları birkaç dakika kavurun. Biber ve mısırı ekleyip kavurun. Sebze suyunu ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 30 dk kaynatın.

Sebzeleri blenderda püre haline getirip süzgeçten geçirin.

Krema ile yoğurdu karıştırın.

Çorbayı tekrar tencereye alın; tuz, karabiber ile tatlandırın, birkaç dakika ısıttıktan sonra ateşten alın. Kremalı karışımı ve dereotunu ekleyip karıştırın, servis yapın.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder