Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Porcini Mantarlı Kestane Çorbası

Porcini Mantarlı Kestane Çorbası

2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen (kıyılmış) 2 Diş Sarımsak (kıyılmış), 250 Gr. Porcini veya Kestane Mantarı (dilimlenmiş), 1 Kg. Kestane, 2 Litre Su, 100 Ml Krema, 100 Ml Süt, Tuz, Karabiber.

Kestaneyi haşlayıp ayıklayın. Bir tencerede tereyağı ile sarımsakları kavurun, mantarları ekleyip kavurun. Kestaneden bir miktar servis yaparken çorbaya koymak için ayırın. Suyu ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dk kadar kısık ateşte kaynatın. Kestaneleri blenderda püre haline getirin.

Krema ile sütü bir bardakta karıştırıp çorbaya ilave edin. 8-10 dk kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Fesleğeni ve ayırdığınız kestaneyi parçalayıp serpiştirerek servis yapın. Taze fesleğen bulamazsanız kuru fesleğen kullanmayın.

Kaynak: Dumanı Üstünde - Candan Turhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder