Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Erişte Aşı

Erişte Aşı

¼ Su Bardağı Nohut, Kuru Fasulye, Kuru Barbunya, Mercimek (her birinden), 3 Küçük Soğan (küp küp doğranmış), 3 Su Bardağı Et veya Sebze Suyu, 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Küçük Pancar (küp küp doğranmış) 4 Diş Sarımsak (kıyılmış), 1 Çay Kaşığı Zerdeçal (Hint safranı), 1 Su Bardağı Erişte, 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt, Tuz, Karabiber, Taze Soğan, Dereotu, Maydanoz, Ispanak (bol miktarda doğranmış)

Mercimek hariç bakliyatları önceden ıslatın. Büyük bir tencerede zeytinyağı ile soğanları kavurun. Et veya sebze suyu ve bakliyatları ekleyin. 30 dk kadar piştikten sonra mercimekleri, pancarı ve pancarın süzülen suyunu ekleyin. Mercimekler yumuşayınca erişteleri ekleyip 10 dk daha pişirin. Yoğurdu çorba suyundan azar azar ekleyerek sulandırıp çorbaya ekleyin. Gerekliyse sıcak su ekleyip sulandırın.

Not: Çorbaya et veya nane ekleyebilirsiniz. Bakliyatları biraz daha fazla tutarak çok güzel bir yemek elde etme şansınız da var, ben öyle yaptım…

"Her güne bir yemek" çok özenle hazırlanmış, birbirinden güzel yüzlerce tarif içeriyor. Yemek yapmayı sevenlerin arşivinde mutlaka olması gereken, gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir kitap.

Kaynak: Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder