Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Nafıtıs

Natıfıs (Kafkas)

4 Su bardağı mısır (Onlar dövülmüş mısırdan yapıyorlar ama ben Japon mutfağı ile birleştirip tazesini tercih ediyorum), 5 su bardağı süt, 5 su bardağı su, 1 soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber.

Su ve süt mısırlar dağılana kadar haşlanır. Blenderdan geçirilip tel süzgeçten süzülür. İnce doğranmış soğan tereyağında kavrulup kırmızıbiber eklenip çorbanın üzerine dökülür. Japonlar bu çorbayı çeşitli et suyu konsomeler ile yapıyorlar, bu çorba da çok güzel olur. (MİSO)

Tarif için Ayça Uysal'a teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder