Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Kremalı Sarımsak Çorbası

Kremalı Sarımsak Çorbası

30 Diş Sarımsak (100-110 Gr), 1,750 Ml Tavuk Suyu (7 Su bardağı), 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 3 Arpacık Soğan (Doğranmış), 500-550 Gr. Taze Patates (Küp küp doğrayıp soğuk suda bekletin)200 Ml. Krema, 200 Ml. Süt (4/5 Su bardağı), Tuz, Karabiber, Parmesan Peyniri (Rendelenmiş)

2,5 litre su ile kemikli tavuk ve elinizdeki sebzelerden kullanarak tavuk suyunu hazırlayın. (Tavuk suyu yerine bulyon kullanmayın)

Sarımsakların kabuklarını soyup 4-5 tanesini ikiye bölün, diğerleri bütün kalacak. Küçük bir tencerede, kısık ateşte, üç su bardağı tavuk suyu ile sarımsakları 15 dk yumuşayana kadar haşlayın. Sarımsaklı tavuk suyunu süzerek bir kaba alın, sarımsakları atın. Küçük bir kapta kremayı çırpıp sütü ekleyerek karıştırın.

Tereyağı ile soğanları kavurun, patatesleri süzerek kurutun, tencereye ekleyin, tuz, karabiber ile tatlandırıp, 5 dk kavurun. Kalan 4 su bardağı tavuk suyunu ekleyip patatesler yumuşayana kadar 25 dk haşlayın. Patatesler haşlanınca bir miktar tavuk suyu ile patatesleri blenderda püre yapın. Püreyi tekrar tencereye alın, sarımsaklı tavuk suyunu ve kremalı süt karışımını ekleyip kısık ateşte hafif karıştırarak 10 dk kaynatın. Gerekliyse tuz, karabiber ekleyip rendelenmiş parmesan peyniri ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder