Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası ( 4 Kişilik )

300 Gr. Karnabahar Çiçeği, 1 Litre Süt, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Un, 100 Ml Krema, 2 Yumurta Sarısı, Muskat, Tuz, Karabiber, 1/4 Demet Maydanoz (kıyılmış)

Garnitur: Kıtır Ekmek. (Küp küp kestiğiniz tost ekmeklerini küçük bir tavada kavurun veya fırınlayın)

Karnabahara bir tutam tuz ekleyip 1 su bardağı sütle haşlayın, blenderda püre yapın. (çok pişmesin, biraz diri kalsın) Krema, yumurta sarısı, muskat, tuz, karabiberi küçük bir kâsede karıştırın. Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin, kavurun. Kalan sütü azar azar ilave ederek hızlı hızlı karıştırın, topaklanmasın. Sos hazır olunca karnabahar püresini ekleyin, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kremalı karışımı ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Çorba piştiğinde kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. Çorbayı tabaklara koyduktan sonra kıtır ekmek ekleyerek servis yapın.

Kaynak: Müheyya İzer "Dünyanın Vejetaryen Mutfağı"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder