Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Mıltık Çorbası

Mıltık Çorbası

100 Gr. Kıyma, 1 Küçük Soğan (Rendelenmiş), 5 Su Bardağı Su, 2 Çorba Kaşığı Un, 2 Çay Bardağı Pirinç, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Tatlı Kaşığı Nane, Tuz, Karabiber.

Kıymayı rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ile iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde minik köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp köfteleri kızartın. Suyu ekleyip kaynatın. Pirinçleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağını eritip kuru naneyi ekleyin, birkaç dakika kavurun; dilerseniz hemen çorbaya karıştırın veya servis yaparken kâselerin üzerine gezdirebilirsiniz.
"Her güne bir yemek" çok özenle hazırlanmış, birbirinden güzel yüzlerce tarif içeriyor. Yemek yapmayı sevenlerin arşivinde mutlaka olması gereken, gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir kitap.

Kaynak: Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder