
2 Demet Küçük Kırmızı Turp (20 Adet Turp), 2 Arpacık Soğan, 3 Çorba Kaşığı Tereyağı, 5 Su Bardağı Sebze Suyu, ½ Su Bardağı Krema, 1 Sap Taze Soğan, Tuz, Karabiber.
Turpların yeşil kısımlarını kesin. Yeşillikleri ayıklayıp iri iri doğrayın. Kırmızı turpu ayıklayın, ince ince dilimleyin. Soğanları bir tatlı kaşığı tereyağı ile kavurun. Sebze suyunu ekleyip 10 dk kaynatın. Kırmızı turpları ve doğranmış yapraklarını ekleyin, birkaç dakika daha kaynattıktan sonra blenderda püre yapın. Çorbayı süzgeçten geçirin, krema ve tereyağını ilave ederek blenderda tekrar karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tekrar tencereye alarak ısıtın. Kıyılmış taze soğan serperek servis yapın. Çorbanın kıvamını koyulaştırmak isterseniz 2 çorba kaşığı unu kavurup sulandırarak ilave ettikten sonra kısa bir süre daha kaynatın.
Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder