13 Temmuz 2009 Pazartesi

Midye Çorbası

Midye Çorbası ( 8 Kişilik)

100 Adet Midye İçi, (Genelde Adet ile Satılıyor ) 2 Soğan (Doğranmış) 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış) 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Küçük Kereviz (Doğranmış) 3 Patates (Küp Küp Doğranmış) 3 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (Kıyılmış) 1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik, 1 Çay Kaşığı Toz Karabiber, 2 Çorba Kaşığı Un, 3 Bardak Su, 1 Su Bardağı Süt, 1 Su Bardağı Krema, 1 Su Bardağı Beyaz Şarap, 1 Tatlı Kaşığı Worcestershire Sos ( Marketlerde Bulabilirsiniz ) 3 – 5 Damla Tabasco Sos ( İsteğinize Bağlı )

Büyük bir tencereye yağı koyun, soğan ve sarımsağı 3 dk. kısık ateşte kavurun, kereviz ve kekiği ilave edip 4 dk. daha kavurun. Sebzelerin üzerine unu serpiştirin. Suyu yavaşça tencereye döküp un topaklarını dağıtmak için çırpma teli kullanın. Patatesleri ilave edin, ateşi yükseltip orta ateşte 10 dk. kaynatın ve ateşi kisin. Bir kapta krema ve sütü karıştırıp çorbaya ilave edin, üstü kapalı olarak patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dk. daha kısık ateşte pişirin. Midyeleri soğuk su dolu bir kapta 5 dk. bekletin sonra suyunu süzüp kapaklı bir tencerede sadece şarap ile 5 – 6 dk. pişirin. Midyeler piştikten sonra pişme suyu ile birlikte, olduğu gibi çorbaya ilave edin. 5 dk. daha pişirin, worcestershire ve isterseniz tabasco sosu, karabiberi, maydanozu ilave edip servis yapın. Dilerseniz; haşlayıp ayıkladığınız levrek etini de ilave edebilirsiniz. Çorbanın içindeki sebzeleri püre haline getirmek isterseniz, sebzeler piştikten sonra midyeleri koymadan önce mikserden geçirebilirsiniz. Midyelerde kum veya inci olabilir, kotu bir sürprizle karsılaşmamak için kullandığınız midyeleri elden geçirin.

Kaynak: Andrew Weil - Rossie Daley " Sağlıklı Mutfak "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder