Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Balık Çorbası II (Klasik)

Balık Çorbası II

1 – 1,5 Kg. Kırlangıç ( Alternatifi beyaz etli diğer balıklar; İskorpit, Levrek, Lipsos, Sinarit ) 2 Lt. Su ( 8 Su Bardağı ) 2 Adet Patates (Küp Küp Doğranmış) 2 Havuç (Dilim Dilim Doğranmış) 4 Kereviz Sapı (4 Parçaya Bölünmüş, Alternatifi Pırasa ), 3 – 4 Diş Sarımsak (Kıyılmış) 2 Soğan (4 Parçaya Bölünmüş) Birkaç Dal Taze Dereotu, 3 Defneyaprağı, 1 Tatlı Kaşığı Top Karabiber, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 3 Çorba Kaşığı Mısır Unu, 3 Yumurta Sarısı, 1 Limonun Suyu, Tuz, Karabiber,

Balığı büyük bir tencereye koyun: Su, soğan, defneyaprağı, top karabiber, kereviz sapı, havuç, patatesi ilave edin ve yüksek ateşte haşlayın. Arasıra üstünde biriken kefini alıp atın. 15 – 20 dk. kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alıp içindeki balığı bir tabağa koyun. Tencerenin içindeki suyu süzün, baharatları ve kereviz saplarını atın, diğer sebzeleri bir miktar balık suyu ile blenderda püre haline getirin. Biraz soğuyunca balığın kılçık ve derilerini ayıklayın. Ayrı bir tencerede tereyağı, sarımsak, mısır ununu kavurun, balık suyunu azar azar ekleyerek topaklanmadan karıştırın. Blenderdan geçirdiğiniz sebzeleri yavaş yavaş karıştırarak tencereye dokun. 3 – 5 dk. kaynadıktan sonra ayıkladığınız balığı ve gerekliyse tuz, karabiber ilave edip 2 – 3 dk. kaynatıp tencereyi ateşten alın. Bir kapta yumurta sarılarını, limon suyunu çırpıp karıştırın, oluşan bulamacı azar azar, karıştırarak çorbaya dökün. Dereotunu ilave ederek servis yapın.

Not: Dilerseniz sebzeleri çorbada kullanmayıp atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder