13 Temmuz 2009 Pazartesi

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası (4 Kişilik)

4 Milföy Hamuru ( Dondurulmuş ), 350 Gr. Taze Kestane Mantarı, 4 Arpacık Soğan, 3 Tatlı Kaşığı Tereyağı, 3/4 Su Bardağı Beyaz Şarap, 2 Su Bardağı Sebze Suyu veya Su, 2 Yumurta Sarısı, 2 Çorba Kaşığı Süt, 1 Çorba Kaşığı Taze Tarhun Otu yoksa kurutulmuş kullanabilirsiniz. ( Kurutulmuş tarhun otunun içerisindeki kalın kibrit çöpü gibi sapları ayıklayıp atın ) Karabiber, Tuz,

Milföy hamurlarını çözülmeye bırakın. Mantarları temizleyip saplarını atın, arpacık soğanlarla birlikte ince ince dilimleyin. Bir tencerede tereyağı ile soğanları 3 – 5 dk. kavurun, mantarları ilave edip 3 – 5 dk. daha kavurun. Beyaz şarap, sebze suyu / su, tarhun, karabiber ve tuzu ilave ederek kaynatın. Milföy hamurlarını; güveçlerin ağzını kapattıktan sonra 2 – 3 cm aşağıya sarkacak şekilde daire kesin. Milföy hamuru güvecin ağzından küçük ise, oklava ile fazla inceltmeden bir miktar büyültebilirsiniz. Sütü yumurta sarısı ile karıştırıp çırpın. Hamurun bir tarafına yumurtalı karışımı sürün. Çorbayı güveçlere koyun, hamurun yumurtalı tarafı aşağı gelecek şekilde güveci kapatın. ( Aşağı sarkan kısımları bastırarak güvecin ağzını milföy ile kaplayın ) yumurtalı karışımı hamurun üstte kalan kısmına da sürerek güveçleri su dolu bir fırın tepsisine oturtun ve önceden 220 c ısıttığınız fırında 10 dk. milföyler kabarıp kızarana kadar pişirin. 20 dk. içinde hazırlayabileceğiniz kolay ve lezzetli bir çorba...

Kaynak: Feza Şişman " Dünya Vejetaryen Mutfağı "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder