Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Kremalı Yerelması Çorbası


Kremalı Yerelması Çorbası

1,5 Kg Yerelması, 5 Dal Taze soğan, 1 Çay Kaşığı Köri, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 4-5 Su Bardağı Sebze Suyu / Su, 1/2 Su Bardağı Krema, Tuz, Karabiber, Muskat, 2 Dilim Tost Ekmeği, Maydanoz

Yerelmalarını yıkayıp kabuklarını soyun. Taze soğanı ayıklayıp yıkayın, iri iri doğrayın. Soğanları 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun, köriyi serpip karıştırın. Yerelmasını tencereye ilave edip kavurun. Sebze suyunu ilave edin orta ateşte 20 dk. kaynatın. Çorbayı mikserde püre haline getirin, krema, tuz, karabiber, muskatı ekleyip kaynayana kadar ısıtın. ( Gerekiyorsa bir miktar su ilave edin ) Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin, küp küp doğrayın. Kalan tereyağı ile kızarıp kıtırlaşana kadar kızartın. Çorbayı tabaklara alıp; biraz muskat ve maydanoz yaprakları serpip servis yapın.

Kaynak: Feza Şişman " Dünya Vejetaryen Mutfağı "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder