Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Kremalı Kestane Çorbası

Kremalı Kestane Çorbası

450 Gr. Kestane, 1 Havuç, 100 Gr. Beyaz Turp (Parsnip) 1 Küçük Soğan, 1 Diş Sarımsak, 1 Dal Taze Soğan, 1 Kereviz Sapı, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 3-4 Su Bardağı Et Suyu, 2 Çorba Kaşığı Amaretto Di Sarano (Acıbadem Likörü), 120 Ml Krema, Tuz, Karabiber, Muskat, Kekik, Fesleğen.

Fırını 200 c ısıtın. Kestaneleri çizip fırında 5-6 dk pişirin, kabuklarını soyun.

Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip soğanı, sarımsağı kavurun. Kestane ve taze soğan hariç sebzeleri ekleyip 5 dk daha kavurun. Kestaneleri ve et suyunu ekleyin. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, 40 dk sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Blenderda sebzeleri püre yapın. Püreyi tekrar tencereye koyun, gerekliyse sıcak su ekleyip çorbanın koyuluğunu ayarlayın. Bir bardakta krema ve amarettoyu karıştırın. Krema ve baharatları çorbaya ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar ısıtın. Kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.

Notlar: Kestanelerin kabuklarını kolay soymak için önceden 5 dk fırınladım. (Parsnip) Beyaz turp bulamadığım için 1 yerine yerine 2 havuç kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder