Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Kereviz Çorbası

Kremalı Kereviz Çorbası

1 Kg Kereviz, 6 Bardak Su, 1 Bardak Süt, 3 Çorba Kaşığı Krema, 1 Büyük Soğan, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı / Sıvıyağ, 1 Çorba Kasığı Nişasta, 1 Çorba Kaşığı Çörekotu, Taze Kaşar, Karabiber, Tuz,

Kerevizleri ayıkladıktan sonra küçük küçük doğrayın, soğanı ince ince kıyın. Bir tencerede tereyağı ile soğanları kavurun, kerevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Su, çörekotu, tuz ve karabiberi ekleyin, 20 dk. kaynatın. Nişastayı sütle karıştırın. Kerevizleri dışarı alarak mikserde veya el blenderi ile tencerede püre haline getirin. Mikserde püre haline getirdiyseniz tekrar tencereye ilave edin. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırın, nişasta süt karışımını ilave edin. 3 dk. kaynatıp kremayı ilave edin birkaç dk. daha kaynatıp ateşten alın. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.

Kaynak: Feza Şişman " Dünya Vejetaryen Mutfağı"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder