Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Baharatlı Karnabahar Çorbası

Baharatlı Karnabahar Çorbası

1,5 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Büyük Soğan (doğranmış), 2 Çay Kaşığı Köri, 1/8 Çay Kaşığı Safran, 2 Elma (kabuklarını soyup dilimleyin), 500 Gr. Karnabahar Çiçeği (doğranmış) 4 Su Bardağı Sebze Suyu (sıcak), 200 Ml. Krema.

Tereyağını eritip soğanları kavurun. Köri ve safranı ekleyip birkaç dk çevirin. Elmayı ekleyip 5 dk daha kavurun. Karnabaharı ve sebze suyunu ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak, orta ateşte 20-25 dk karnabaharlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sebzeleri blenderda püre haline getirin, süzgeçten geçirip tekrar tencereye alın. Kremayı, tuz, karabiberi ekleyin. Kısık ateşten karıştırarak kaynatmadan ısıtın. Gerekliyse sıcak su ilave ederek koyuluğunu ayarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder