Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Balkabağı Çorbası III

Balkabağı Çorbası III

450 Gr Ayıklanmış Balkabağı, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Orta Boy Soğan, 3 – 4 Su Bardağı Sebze Suyu / Su, 2 Su Bardağı Süt, Muskat, 1 Cay Bardağı Küçük Kırılmış Spagetti, 6 Çorba Kaşığı Parmesan Peyniri, Tuz, Karabiber

Kabakları küp küp doğrayın. Bir tencereye yağı koyup kızdırın soğanları ekleyin ve orta ısıda 6 – 8 dk. kavurun. Kabakları ekleyip 2 – 3 dk. daha kavurun. Sebze suyu veya suyu koyun ve kabakları 15 dk. yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın, çorbayı biraz soğutun. Çorbayı mutfak robotunda veya blenderda püre haline getirin. Tekrar tencereye koyun ve sütü ilave ederek karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çorbayı tekrar kaynatın. Spagettileri ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin ( çok fazla yumuşayıp şişmesin ) üzerine Parmesan peyniri ve muskat serptikten sonra servis yapın.

Kaynak: Dünya Vejetaryen Mutfağı - Feza Şişman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder