Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Karides Çorbası

Karides Çorbası

350 Gr. Karides, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Soğan (Doğranmış), 1 Havuç (Doğranmış), 1 Pırasa (Yeşil kısımları, doğranmış) 5 Su Bardağı Su, ½ Limonun Suyu, 2 Çorba Kaşığı Domates Püresi, 1 Çay Kaşığı Fesleğen, 1 Çay Kaşığı Kekik, 1 Defneyaprağı, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Konyak, 5 Çorba Kaşığı Krema, Tuz, Karabiber, Dereotu (Kıyılmış)

Karidesleri haşlamadan ayıklayın, kabuk ve kafalarını atmayın.

Küçük bir tencerede 3 bardak suyu kaynatıp karidesleri birkaç dakika pembeleşinceye kadar haşlayın ve küçük küçük doğrayıp bir tabağa alın.

Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp karideslerin kafa ve kabuklarını 4-5 dk kavurun. Soğan, havuç ve pırasayı ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kavurun. Domates püresini ekleyip birkaç dakika karıştırın. Su ve baharatları ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dk kaynatın. Çorbayı iki defa süzgeçten geçirerek sebze, karides ve baharatları atın.

Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip birkaç dk kavurun. Konyağı ekleyip 30 sn çevirin, azar azar karides suyunu ekleyip topaklanmadan hızlı hızlı karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın, 5 dk kadar hafif karıştırarak kaynatın. Krema, limon suyu ve haşlanmış karidesleri ekleyip birkaç dakika daha hafif karıştırarak kaynatın. Dereotu serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder