Sayfalar

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Harira Çorbası

Harira Çorbası

500 Gr. Kuşbaşı Et, 1 Çay Kaşığı Zerdeçal, 1/2 Çay Kaşığı Karabiber, 1 Tatlı Kaşığı Tarçın, ½ Çay Kaşığı Zencefil, ¼ Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, ½ Su Bardağı Kereviz Sapı (Doğranmış), 1 Soğan (Doğranmış), 1 Kırmızı Soğan (Doğranmış), Birkaç Dal Taze Kişniş, 2-3 Domates (Doğranmış), 7 Su Bardağı Su, ¾ Su Bardağı Yeşil Mercimek, 450 Gr. Meksika Fasulyesi veya Haşlanmış Fasulye, 150 Gr. Nohut (Haşlanmış), 2 Yumurta Çırpılmış, 1 Limonun Suyu.

Eti, zerdeçalı, karabiberi, tarçını, zencefili, Arnavut biberini, tereyağını, soğanı ve kişnişi büyük bir tencereye koyup kısık ateşte 5 dk. Karıştırın. Ateşi yükseltip domatesleri ekleyin, 15 dk daha pişirin. Su ve mercimeği ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 2 saat daha pişirin.
Servisten 10-15 dk önce ateşi yükseltip fasulye ve nohutu ekleyin. Yumurtaları çırpıp limon suyu ile karıştırın. Yumurtalı karışıma bir miktar çorbadan ekleyip karıştırın. Terbiyeyi çorbaya ekleyip birkaç dakika karıştırın, sıcak servis yapın.

Tarif için Türkmen Oğuzülken'e teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder