Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Teriyaki Soslu Tavuk


Teriyaki Soslu Tavuk

1 Kg. Tavuk Göğüs Eti (Küp küp doğranmış), 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 350 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış), 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış).
Teriyaki Sos:
150 Ml Az Tuzlu Soya Sosu, 105 Gr. Toz Şeker, 2 Çorba Kaşığı İstiridye Sos, 2 Çorba Kaşığı Sake (Japon pirinç şarabı) veya Mirin yoksa yapacak bir şey yok kullanmayın : )

Büyükçe bir tencerede -yüksek ateşte- tereyağı ile sarımsak ve mantarları 4-5 dk kavurun. Isısını koruyacağı bir tabağa alın. Aynı tencerede sıvıyağ ile tavukları pişirin.

Tavuklar pişerken teriyaki sosu hazırlayın. Küçük bir tencerede, kısık ateşte şeker ve soya sosunu karıştırarak kaynatın. 8-10 dk sonra sos koyulaşınca istiridye sos ve sakeyi ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak ısıtın.

Bu arada tavuklar pişmiş olur; mantar ve teriyaki sosu tavukların üzerine dökerek birkaç dakika daha karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Önemli not: Teriyaki sosu hazır almayın ! Hiçbiri burada hazırladığım lezzette olmuyor; hatta uzaktan yakından alakası yok diyebilirim. Teriyaki sosu hazırlarken normal soya sosu da kullanmayın. Soya sosu çok tuzlu olduğu için gene aynı lezzeti yakalayamazsınız. İstiridye sos yerine Dark Soya Sosu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder