Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Yerfıstığı Soslu Tavuk

Yerfıstığı Soslu Tavuk

1 Kg. Tavuk But ( Kuşbaşı Doğranmış) 1 Baş Soğan, Hint Safranı (Zerdeçal), Toz Kişniş, Karabiber, Tuz.

Yerfısığı Sos: 1/2 Kavanoz Yerfıstığı Ezmesi, 1/2 Su Bardağı Soya Sosu, 1 Çorba Kaşığı Pekmez, 3 Çorba Kaşığı Kızartılmış Soğan, 3 Diş Kızartılmış Sarımsak, 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber, 1 Çay Kaşığı Toz Acı Kırmızı Biber, 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker, 1 Su Bardağı Su, 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ.

Kızartılmış soğan ve sarımsak: Soğanları çok ince halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları da enine ince dilimler halinde kesin. Bir tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Soğan ve sarımsakları ayrı ayrı kahverengi oluncaya kadar kızartın. Kâğıt bir peçeteye çıkartın fazla yağını süzdükten sonra bir tabağa sererek kurutun.

Yerfıstığı Ezmesi Sosu: Tavada sıvıyağı kızdırın, içine kızartılmış soğan ve sarımsakları atın, şekeri, kırmızı acı ve tatlı toz biberi ilave edin. Bir çevirip içine yerfıstığı ezmesini ekleyin. Karıştırarak fıstık ezmesini inceltin, suyu ekleyin karıştırın ve hafif ateşte kaynamaya bırakın.

Tavuğu bir tabağa koyun, üzerine: safranı, kişniş, tuz karabiberi atıp karıştırın. Tatlı soya sosu elde etmek için; soya sosunun içine pekmezi ilave edin ve karıştırın. Kızgın teflon tavaya çok az sıvı yağ koyun hazırladığınız tavukları kızgın tavaya atın, biraz kızarınca çıkarıp tatlı soya sosunun içine iyice batırıp tekrar kızgın tavaya atın. Hafif kızarınca çıkartıp tabağa alın yanında fıstık sosu ile servis yapın.

Kaynak: Sağlıklı Mutfak - Andrew Weil - Rossie Daley

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder