Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Tavuklu Krep

Tavuklu Krep

4 Parça Piliç Göğüs Eti, 350 Gr. Kestane Mantarı, 2 Diş Sarımsak (Kıyılımış) 300 Gr. Dil Peyniri, 200 Ml. Krema, Karabiber, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı.

Krep Malzemesi,

150 Gr Un, 150 Ml Su, 150 Ml Süt, 3 Yumurta, Tuz, Sıvıyağ,

Bir tencerede tavukları haşlayın, tavuklar haşlandıktan sonra küp küp doğrayıp bir tabağa koyun.

Krep hamuru: Un, su, süt, yumurta, 1/2 cay kaşığı tuzu derince bir kapta mikser yardımıyla karıştırın. Büyükçe bir teflon tavayı hafifçe yağlayıp krep hamurlarını pişirin. Dört adet krep hamuru yeterli.

Sarımsakları ve mantarları tereyağı ile kavurun. Krep hamurlarını dört adet tek kişilik borcama, malzemeleri içine koyabileceğiniz şekilde yayarak yerleştirin.

Kreplerin içine: tavuk, mantar, karabiber, tuz ve ikişer çorba kaşığı çırpılmış krema koyarak krepleri kapatın. Rendelenmiş dil peynirini kreplerin üzerine bolca yayarak 180 c fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. (25 – 30 dk.) Fırından çıkar çıkmaz servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder