Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Tarhunlu Tavuk

Tarhunlu Tavuk

Tavuk Marinade: 4 Tavuk Göğüs Eti, 1 Büyük Soğan (Doğranmış), 2 – 3 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 2 Çorba Kaşığı Taze Tarhun Otu (Yoksa Kurutulmuş), 2 Portakalın Suyu.

Tavuk, soğan, portakal suyu, tarhun otu, sarımsakları kapaklı bir kabın içerisinde iyice karıştırıp en az 4 saat buzdolabında bekletin.

Balsamikli Karamelize Soğan: 30 – 40 Arpacık Soğan, 2 – 3 Çorba Kaşığı Esmer Şeker, 3 – 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1/2 Su Bardağı Balsamik Sirke.

Arpacık soğanları ısıya dayanıklı küçük bir fırın kabına koyun, üzerine zeytinyağını çorba kaşığı ile yayarak dökün. Esmer şekeri de ayni şekilde soğanların üzerine serpin. 180 c fırında 15 – 20 dk pişirdikten sonra balsamik sirkeyi ilave edip 15 dk daha pişirin.

Tarhunlu Tereyağı: 1/3 Su Bardağı Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Taze Tarhun Otu (Yoksa Kurutulmuş), 1 Portakalın Suyu, Tuz, Karabiber.

Büyükçe bir bardağa tereyağını koyup oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin. Sarımsak, tarhun otu, tuz, karabiber, portakal suyunu ilave ederek iyice karıştırın. İyice karıştıktan sonra portakal suyunun fazlasını bir kaşık yardımıyla alıp atın. Bu karışımı alüminyum folyoya koyun, salam şeklinde sarıp buzdolabında dondurun.

Büyükçe bir teflon tavada zeytinyağı ile tavukları pişirin. Tavukları pişirirken arasıra bir tatlı kaşığı ile marine ettiğiniz sos ile tavukları ıslatın. Tavuklar piştikten sonra tarhunlu tereyağı dilimlerini tavukların üzerine koyun, yanında balsamik sirkeli soğan ile servis yapın. Balsamik sosu soğanların üzerine dökmeyi unutmayın : )

Kaynak: Remix - Lale Apa - Bedriye Medina

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder