Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Yaban Mersini Soslu Tavuk


Yaban Mersini Soslu Tavuk

800 Gr. Piliç Bonfile, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 200 Ml Krema, 2-3 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi, 2 Tatlı Kaşığı Böğürtlen Reçeli, 1 Çay Bardağı Kurutulmuş Yaban Mersini.

Küçük bir kasede yaban mersininin üzerini geçecek kadar ılık su döküp 10 dk bekletin.

Büyükçe bir tavada zeytinyağı ile tavukları pişirin. Bir yandan da küçük bir tencereye tüm sos malzemesini koyup hafif karıştırarak koyulaşana kadar ısıtın, sosu kaynatmayın. Sos koyulaşınca tavuklar da pişmiş olacak. Sosu tavukları pişirdiğiniz tavaya döküp ateşi kısın, tavanın dibini kazıyarak sosa karıştırın. Tavukları soğutmadan servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder