Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Peynir Soslu Tavuk


Peynir Soslu Tavuk

800 Gr. Tavuk (But veya göğüs, kuşbaşı doğranmış), 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 3 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 350 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış), 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Un, 250 Ml Süt, 100 Gr. Biberli Füme Peynir, 1 Defneyaprağı, Tuz.
Büyükçe bir tavada zeytinyağı ile tavukları pişirin, ısısını koruyacağı bir kaba alın.

Tereyağı ile sarımsakları 1–2 dk kavurun; mantarı ilave edip kavurun. (Mantarlar suyunu tam çekmesin, 3-4 çorba kaşığı kadar kalsın) Mantarları suyuyla birlikte tavukların yanına koyun.

Ateşi kısın; 1 çorba kaşığı tereyağını eritip unu kavurun; azar azar sütü ekleyerek karıştırın; defneyaprağını ekleyin; peyniri ekleyip hafif karıştırarak eritin. (Peyniri çatal ile ezip sosa koyarsanız daha iyi olur; yumuşak bir peynir olmasına rağmen zor eriyor.) Peynir eridikten sonra defneyaprağını atın; mantar ve tavukları ekleyip kısık ateşte 5 dk daha karıştırarak ısıtın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder