Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Karamel Soslu Tavuk


Karamel Soslu Tavuk (4 Kişilik)

16 Parça Tavuk Baget, 1 Çay Bardağı Portakal Suyu, ½ Çay Bardağı Portakal Likörü, 3 Çorba Kaşığı Esmer Şeker, 3 Çorba Kaşığı Bal, 2 Arpacık Soğan (Doğranmış), ½ Çay Bardağı Zeytinyağı, 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı, 1 Tatlı Kaşığı Nomu Smoky Peri (Baharat karışımı), Tuz.

Büyükçe kapaklı bir kapta tavukları baharat, tuz ve zeytinyağı ile 4-6 saat marine edin.

Fırını 180 c ısıtın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın. Bagetleri fırın tepsisine dizin.

Küçük bir tencerede 1 tatlı kaşığı tereyağı ile soğanları kavurun. Ateşi kısın; portakal suyu, likör, esmer şeker ve balı ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar -15-20 dk- kaynatın. Sos 1/3 oranında kalmalı. (Yaklaşık olarak bal kıvamına gelecek)

Bir fırça ile sosu bagetlerin üzerine sürüp 180 c fırında 25 dk pişirin.

Nomu, smoky peri-peri baharat karışımı içeriği: Şeker, kırmızı biber, tuz, paprika, sarımsak, soğan, kişniş, karabiber, hardal, maydanoz, kimyon, mercanköşk, zencefil, doğal tütsü aroması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder