Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Tatlı Ekşi Tavuk

Tatlı Ekşi Tavuk

Orijinal tarifte tavuklar önce yumurtaya, sonra mısır nişastasına batırılarak yağda pişiriliyor. Dilerseniz tavukları çok az sıvı yağda, yumurta - nişasta karışımına bulaştırmadan pişirebilirsiniz.

500 Gr. Piliç Göğüs Eti (Fileto, inceltilmiş), 2 Yumurta (Çırpılmış), Sıvıyağ, 4–6 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası.

Büyük bir tavada sıvıyağı ısıtın. Tavukları önce çırpılmış yumurtaya sonra nişastaya bulayarak arkalı önlü üçer dk kızartın. (Fazla nişastayı silkeleyerek tabağa dökün) Pişen tavukların yağını süzerek kâğıt havlu / peçete koyduğunuz bir tabağa alın. Hafif soğuduktan sonra küçük küçük kesin.

Sebzeler: 1 Havuç, (Dilimlenmiş), 1 Soğan (8'e bölünmüş), 1/2 Ananas (Ananası dörde bölüp, kavun gibi dilimleyin), 1/2 Kırmızı Dolmalık Biber (İri Doğranmış), 1/2 Sarı Dolmalık Biber (İri Doğranmış), 1–2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ.

Büyük bir wokta sıvıyağı kızdırın; havuçları, soğanı, biberleri kavurun. Çok fazla pişirmeyin, diri kalsın. Ananasları ekleyip 3 – 5 dk daha pişirin. Sosu ekleyin, 2–3 dk kısık ateşte kaynatmadan karıştırın. Tavukları ekleyip 3–5 dk daha tavuklar ısınana kadar karıştırıp pişirin.

Tatlı Eksi Sos: 2/3 Çay Bardağı Sirke, 2/3 Çay Bardağı Soya Sosu, 1 Çorba Kaşığı Domates Püresi, 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker, 2/3 Çay Bardağı Taze Portakal Suyu, 1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası.

Küçük bir kâsede, sirke, soya sosu, domates püresi, şeker ve portakal suyunu karıştırın. Bir çay bardağının içinde nişastayı bir çorba kaşığı su ile karıştırarak eritin. Nişastayı sos karışımına ekleyip karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder