Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Portakallı Beşamel Soslu Tavuk

Portakallı Beşamel Soslu Tavuk ( 4 kişilik )

800 Gr. Tavuk (Kalça, kuşbaşı doğranmış), 1 Soğan (Doğranmış), 350 Gr Kestane Mantarı (Doğranmış), 100 Ml Beyaz Şarap (1 Çay Bardağı), 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, Tuz, Karabiber.

Fırını 180 c ısıtın. Bir tencerede zeytinyağı ile soğanı, mantarları kavurun, tavuğu ekleyip 10 dk kadar pişirin. Karışımı süzüp bir borcama alın, üzerine şarabı ilave edip 15 dk kadar fırınlayın.

Beşamel sosu tavukların üzerine döküp karıştırın, 15 dk daha fırında pişirip servis yapın.

Portakallı Beşamel Sos: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Un, 1 Portakalın Suyu (100 ml) 125 Ml Süt, 50 Ml Cointreau (Portakal likörü), Tuz, Karabiber.

Küçük bir tencerede, kısık ateşte, tereyağını eritip unu ekleyerek kavurun; süt, portakal suyu ve likörü bir kapta karıştırıp azar azar unlu karışıma döküp karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder