6 Nisan 2009 Pazartesi

İstiridye Soslu Mangolu Tavuk

İstiridye Soslu Mangolu Tavuk ( 4 kişilik )

800 Gr. Tavuk Göğüs Eti, 1 Mango, ½ Kırmızı Dolmalık Biber, ½ Sarı Dolmalık Biber.
Bütün malzemeleri ince uzun kesin.

Marinade: 2–3 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 4 Çorba Kaşığı İstiridye Sosu (Lee Kum Kee- Marketlerde satılıyor) 2 Çorba Kaşığı Soya Sosu, 2–3 Çay Kaşığı Susam Yağı, 1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası.

Tavukları, en az iki saat marine edin.

Sos: 1–2 Tatlı Kaşığı İstiridye Sosu, 1–2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası, 2–4 Çay Kaşığı Şeker, 1–2 Çorba Kaşığı Soya Sosu, 1–2 Çorba Kaşığı Sıcak Su.

Sos malzemelerini bir bardakta karıştırın. Büyük bir wokta, yüksek ateşte, marinade sosu ile birlikte tavukları pişirin. Biberleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ateşi biraz düşürün, Mango ve sos karışımını ekleyip tüm malzemeler karışana kadar 2–3 dk daha pişirin. Çok fazla pişirmeyin biber ve mangolar biraz diri kalsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder