Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Cevizli Kuru Erikli Tavuk

Cevizli Kuru Erikli Tavuk

4 Parça Tavuk (Göğüs Eti) 200 Gr. Ceviz, 10 – 12 Kurutulmuş Üryani Eriği yoksa Kurutulmuş Siyah Erik, 2 Diş Sarımsak, 200 Ml Krema, Tuz, Kimyon, Kişniş, 1/2 Çay Kaşığı Tarçın, 1 Çay Kaşığı Pulbiber, Maydanoz.

Eriklerin çekirdeklerini çıkartarak 3 – 4 parçaya bölün. Cevizleri parçalayın, dövüp ezmeyin irice kalsın.

Tavukları uzunlamasına ince ince dilimleyin. Fırın kabına tavuk parçalarını, kıyılmış sarımsağı, baharatları, eriği ve en üste cevizi koyun. Çırpılmış kremayı ilave edin. 175°C fırında 45 dk. pişirin, servis yaparken maydanozu ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder