Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Mangolu Bademli Tavuk

Mangolu Bademli Tavuk

800 Gr Piliç (Kalça eti, kuşbaşı doğranmış) 1 Taze Mango (Küp küp doğranmış), 1 Portakalın Suyu, 50 Ml Amaretto Di Sarano (Acıbadem likörü, 1/2 çay bardağı) 120 Ml Krema (1 Çay bardağı+1 çorba kaşığı), 100 Gr. Badem (Kabukları soyulmuş) Zeytinyağı, Tuz.

Wokta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavukları 5 dk pişirip ısısını muhafaza edeceği bir kaba alın.
Bademleri bir kaseye koyun, üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip kabuklarını soyun, 2 dk kavurun.

Krema, amaretto ve portakal suyunu 1–2 dk karıştırarak kısık ateşte pişirin, mangoları ilave edin. 10 -12 dk sos koyulaşıp mangolar yumuşayıncaya kadar çok kısık ateşte pişirin. Sos koyulaştıktan sonra tavuk ve bademleri tekrar woka alın, sosu ekleyip orta ateşte 5 dk kadar ısıtıp servis yapın.

Not: Taze Mango'yu büyük marketlerde bulabilirsiniz. Konserve Mango kullanmak isterseniz tüm marketlerde bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder