Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Mantarlı Tavuk


Mantarlı Tavuk

800 Gr. Tavuk (Kuşbaşı doğranmış), 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 3 Diş Sarımsak (Kıyılmış) 350 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış), 1 Çorba Kaşığı Un, 1/3 Su Bardağı Beyaz Şarap, 1/3 Su Bardağı Tavuk Suyu, 2 Çorba Kaşığı Maydanoz (Kıyılmış), Tuz, Karabiber.

Bir tencerede zeytinyağı ile yüksek ateşte tavukları pişirip ısısını koruyacağı bir kaba alın. (Tavukların pişirme suyunu atmayın sos yaparken kullanacaksınız) Tencereye sarımsak ve mantarları ekleyip 8-10 dk kavurun, suyunu tam çekmesin. Unu mantarların üzerine serpiştirip karıştırın; şarabı ve tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte hafif karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın. Sos koyulaşınca tavukları ekleyip ısınana kadar kaynatın; tencereyi ateşten alıp maydanozu ekleyip karıştırın, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder