Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Kremalı Tavuk


Kremalı Tavuk

800 Gr. Piliç Bonfile veya But (Kuşbaşı doğranmış), 1 Çorba Kaşığı Un, 3 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Su Bardağı Tavuk Suyu, 1/3 Su Bardağı Krema, 2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap, 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1 Çorba Kaşığı Tarhun, Tuz, Karabiber.

Tavukların üzerine tuz, karabiber serpin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritip sarımsakları 2 dk kavurun. Tavukları ekleyip yüksek ateşte suyunu saldırmadan pişirin.

Küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı unu kavurun; tavuk suyunu ekleyip topaklanmadan hızlı hızlı karıştırın. Krema ve tarhunu ekleyip karıştırın; kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Beyaz şarabı ekleyip 2-3 dk daha karıştırın. Sosu tavukların üzerine dökün; tavuklar ısınana kadar üç beş dk daha karıştırarak ısıtın.

Kaynak: Remix - Lale Apa - Bedriye Medina

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder