Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Ananaslı Tavuk ( Baharatlı )

Ananaslı Tavuk ( Baharatlı ) 4 kişilik

1 Kg. Tavuk (Kalça veya göğüs eti, kuşbaşı doğranmış) 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Sos: 1 Taze Ananas, 1/3 Çay Bardağı Rom, 1/2 Çay Bardağı Pekmez, 1/3 Çay Bardağı Soya Sos, 1/2 Çay Bardağı Balsamik Sirke, 4–5 Arpacık Soğan (Doğranmış), 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1–2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü, 1–2 Çay Kaşığı Tarçın, 1 Çay Kaşığı Zencefil, 1/2 Çay Kaşığı Karanfil (Toz karanfil kullanılmayacaksa, karanfilleri bir tülbente sarıp sos piştikten sonra atın)

Ananası dörde bölün, ortasındaki sert kısmını attıktan sonra 1 cm kalınlığında kavun gibi dilimleyin. Küçük bir tencereye bütün sos malzemelerini koyun, en küçük ocakta kısık ateşte taşırmadan 1 saat kaynatın. Sosun pişmesine yakin wokta zeytinyağı ile tavukları pişirin. Tavuklar piştikten sonra ateşi kısın, sosu woka dökün ve tavuklarla birlikte iyice karışana kadar 5 dk daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder