Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Mango Chutney Soslu Tavuk


Mango Chutney Soslu Tavuk

12 Piliç Baget (Kemikli), 5 Çorba Kaşığı Erik Reçeli, 2 Çorba Kaşığı Mango Chutney, 1 Tatlı Kaşığı Nomu Oriental Rub (Baharat karışımı) 5 Çorba Kaşığı tavuk Suyu, 1 Limonun Suyu, Tuz.

Fırını 180 c ısıtın. Erik reçeli, mango chutney ve baharatı küçük bir cezvede karıştırarak ısıtın.
Tavukları fırın teline dizin. Isıttığınız sosun yarısını fırça ile tavukların her tarafına sürün. Fırın telinin altına koyacağınız tepsiyi folyo veya yağlı kağıt ile kaplayın; damlayan sos ve yağ tepsiyi kirletmesin. Fırın teline dizdiğiniz tavukları fırının orta rafına, folyo ile kapladığınız tepsiyi alt rafına yerleştirin. Tavukların bir yüzünü 15 dk pişirin. Uzun bir maşa ile tavukları çevirip diğer yüzünü 10-15 dk daha pişirin.

Tavukların pişmesine yakın cezvede kalan reçelli karışıma tavuk suyunu ekleyip karıştırarak ısıtın, koyultun. Tavuklar piştikten sonra fırça ile üzerlerine çok az limon suyu sürüp servis tabaklarına alın. Cezvedeki sosu kaşık yardımıyla bagetlerin üzerine döküp servis yapın.
Not: Nomu Oriental Baharat karışımında Kişniş, şeker, kimyon, kırmızı biber, maydanoz, zerdeçal, soğan, anason, zencefil, yıldız anason (star-anise), galangal, fesleğen, sarımsak, szechuan biberi, kişniş yaprakları, fren soğanı, misket limonu (lime) yaprakları, limon otu (lemongrass), limon yağı vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder