Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Fıstık Soslu, Mantarlı Tavuk


Fıstık Soslu, Mantarlı Tavuk

8 Parça Tavuk (Göğüs eti, inceltilmiş), 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı.

Tavuk Suyu: 600 Ml Su, 300 Gr. Kemikli Tavuk Parçası, 1 Küçük Soğan, 2 Diş Sarımsak, 3 Çorba Kaşığı Kereviz, 1 Çorba Kaşığı Kereviz Sapı, 1 küçük Havuç, 2 Dal Maydanoz, 1 Tatlı Kaşığı Fesleğen, 1 Tatlı Kaşığı Kekik, Tuz, Karabiber.

Sebzeleri doğrayın. Tüm malzemeyi küçük bir tencereye koyun; orta ateşte 1/3 ölçüye düşecek kadar (200 Ml) 20 dk kaynatın.

Fıstıklı Sos: 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 350 Gr. Kestane Mantarı / Mantar (Doğranmış), 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 200 Ml Beyaz Şarap, 200 Ml Tavuk Suyu, 4 Çorba Kaşığı Krema, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çorba Kaşığı Un, 3 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı (Kabuklarını ayıkladıktan sonra tuzlu zarını da ayıklayın, rondoda un gibi çekin), 1 Çorba Kaşığı Tereyağı.

Fıstık ile 1 çorba kaşığı tereyağını bir kâsede karıştırın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile sarımsağı 2-3 dk kavurun. Mantarları ekleyin, yüksek ateşte suyunu çekene kadar 7-8 dk kavurun. Beyaz şarabı ekleyin ve şarap 1/3 ölçüye düşene kadar 8-10 dk kısık ateşte kaynatın.

Küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı unu 5 dk kavurun, tavuk suyunu ekleyip karıştırın; mantarların üzerine dökün; hafif karıştırarak koyulaşana kadar 10 dk kaynatın. Kremayı ekleyin karıştırın. Fıstıklı karışımı azar azar ekleyerek eriyene kadar karıştırın; 2-3 dk kaynatıp ateşten alın. Tavukların üzerine dökerek servis yapın. Sosun hazırlanmasına yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavukları pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder