Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Pastırmalı Tavuk Sarma


Pastırmalı Tavuk Sarma

6 Parça Tavuk Göğüs Eti (İnceltilmiş, şinitzel gibi), 150 Gr Pastırma (Çemensiz), 200 Ml Krema, 2 Çorba Kaşığı Domates Püresi, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2–3 Diş Sarımsak, 3 Çarliston Biber, 3 Büyük Domates, 2 Parça Dil Peyniri ( Lif lif ayırın ), 1–2 Çay Kaşığı Köri, Karabiber, Tuz.

Tavukların üzerine tuz karabiber serpin. Zeytinyağı ile sarımsağı, biberleri soteleyin. Domates püresini ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini atın. Tavaya ekleyip biberlerle birlikte 5 dk kadar pişirin. 3 dilim pastırmayı tavukların ortasına dizin, üzerine 2 çorba kaşığı domatesli biberli karışımdan ve dil peyniri koyun. Tavukları kürdan yardımı ile bohça gibi kapatıp borcama dizin.

Çırpılmış kremaya; Köri, tuz, karabiber ekleyerek karıştırıp tavukların üzerine dökün. Borcamın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 180 c fırında 45 dk pişirin. Alüminyum folyoyu kaldırın ve 15 -20 dk daha, arasıra krema ile ıslatarak pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder