Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Ananaslı Tavuk

Ananaslı Tavuk 4 kişilik

1 Kg. Tavuk Kalça veya Göğüs Eti (Kuşbaşı Doğranmış), 1 Büyük Soğan (Doğranmış), 2 – 3 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1 Çorba Kaşığı Taze Tarhun Otu (Yoksa kurutulmuş), 2 Portakalın Suyu, 1 Taze Ananas (İri iri doğranmış), 2 Çorba Kaşığı Pekmez, 1/2 Limonun Suyu, Pulbiber, Taze Soğan (Kıyılmış), Sıvıyağ.

Tavuk, soğan, portakal suyu, tarhun otu, sarımsakları kapaklı bir kabin içerisinde iyice karıştırıp en az 4 saat buzdolabında bekletin.

Büyükçe bir wok veya teflon tavada sıvıyağ ile tavukları pişirin. Tavukları pişirirken arasıra bir tatlı kaşığı ile marine ettiğiniz sos ile tavukları ıslatın. Tavuklar piştikten sonra bir tabağa alın. Pekmez ve ananasları ekleyip, ananaslar yumuşayıp kahveleşinceye kadar pişirin. Ananaslar piştikten sonra tavukları, limon suyunu, kırmızıbiberi ekleyip birkaç dakika birlikte pişirin. Taze soğanı serpiştirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder