Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Beşamel Soslu Tavuk


Beşamel Soslu Tavuk ( 4–6 kişilik )

1 Kg Piliç (Göğüs eti), 250 Gr Dil Peyniri (Rendelenmiş)

Büyük bir tencerede tavuğu haşlayın. Tavukları didikleyip büyük bir borcama koyun.

Beşamel Sos: 2 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 500 Ml Süt (2 Su Bardağı) 2 Yumurta Sarısı, Tuz, Karabiber.

Orta boy bir tencerede, kısık ateşte, tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun, topaklanmasın. Unun rengi koyulaştıktan sonra, azar azar sütü ilave ederek, hızlı hızlı karıştırın. Sos koyulaşıp kıvamına geldikten sonra ateşten alın.
Sos ılındıktan sonra; yumurta sarılarını, tuz, karabiber ilave ederek karıştırın. Beşamel sosun yarısını tavukların üzerine dökerek karıştırın, kalan sosu tavukların üzerine dökerek yayın. Rendelenmiş dil peynirini de tavukların üzerine dökerek yayın ve 180 c fırında 30 – 35 dk peynirler eriyip kızarana kadar pişirin, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder