6 Nisan 2009 Pazartesi

Baharatlı Tavuk


Baharatlı Tavuk

1 Kg. Tavuk But Kuşbaşı, 1 Çay Kaşığı Toz Zencefil, 1 Çay Kaşığı Hint Safranı (Zerdeçal) 1 Çay Kaşığı Köri, 2 Diş Sarımsak (kıyılmış), 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Orta Boy Soğan, 150 Gr. Yoğurt, 150 Gr. Krema, Tuz, Karabiber.

Küçük bir kâsede baharatları karıştırın.

Kapaklı bir kapta tavukları; tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak ve baharatların yarısı ile karıştırın; kapağını kapatarak min. 2 saat marine edin.

Fırını 180 c ısıtın. Tavukları bir borcama koyup 30 dk fırında pişirin.

2 Çorba kaşığı zeytinyağı ile soğanları kavurun, min 10 dk.

Kalan baharat karışımını yoğurt ve kremayla karıştırın. 30 dk sonra kremalı karışımı ve soğanları tavukların üzerine dökün; iyice karıştırıp 30 dk daha fırında pişirin; 10 dakikada bir kremalı sosu tavuklarla karıştırın.

Kaynak: A La Carte - Saime Münir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder