Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

Ekşi Krema Soslu Piliç Bonfile

Ekşi Krema Soslu Piliç Bonfile ( 4 kişilik )

1 Kg Piliç (Göğüs eti, inceltilmiş) Zeytinyağı

Sos: 1 Küçük Soğan (çok küçük, küp küp doğranmış) 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 300 Ml Tavuk Suyu (1+1/5 Su Bardağı), 3–4 Çorba Kaşığı Limon Suyu, 1 Çorba Kaşığı Un-Tereyağı Karışımı, 3–4 Çorba Kaşığı Krema, 1 Tatlı Kaşığı Dijon Hardalı, Tuz, Karabiber.

Küçük bir kâsede bir tatlı kaşığı un ile bir tatlı kaşığı tereyağını karıştırın.

Sosun hazırlanması daha uzun sürdüğü için önce sosu hazırlayın. Küçük bir tencerede tereyağı ile soğanları kavurun. Tavuk suyu ve limonu ekleyip orta ateşte 15 dk kadar gerektiğinde karıştırarak ısıtın, fazla kaynatmayın. 15 dk'nın sonunda, kısık ateşte, hazırladığınız un tereyağı karışımını ekleyip çırpıcıyla karıştırarak eritin. Krema ve hardalı ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Sosun hazırlanmasına yakın büyük bir tavada çok az zeytinyağı ile tavukları pişirin. Sosu tavukların üzerine dökerek servis yapın. ( Sosu soğutmayın )

Not: Bu sosu makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder