Sayfalar

6 Nisan 2009 Pazartesi

BBQ Soslu Tavuk


BBQ Soslu Tavuk

1 Kg. Tavuk Kalça (Kuşbaşı), 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Soğan, Karabiber.

Fırını 180 c ısıtın. Tavukları kâğıt havluyla kurulayın, her tarafını zeytinyağı ile ovup karabiber serpin. (Tuz serpmeyin soya sosu tuzludur)
Tavukları bir borcama koyun, arasına soğanları dağıtın. Tavukların üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirip fırında 30 dk pişirin.

BBQ Sos: 5 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap, 5 Çorba Kaşığı Soya Sosu, 1 Tatlı Kaşığı Zencefil, 1 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu, 3 Diş Sarımsak, 1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker.
Sos malzemelerini bir kapta karıştırın. 30 dk dolunca tavuğun tepside biriken suyunu atın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine döküp 20 dk daha pişirin. Pişme süresince tavukları karıştırıp, sosuyla ıslatın.

Kaynak: A La Carte - Saime Münir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder