Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Zencefilli Kılıç Balığı


Zencefilli Kılıç Balığı

800 Gr. Kılıç Balığı (İri kuşbaşı doğranmış). 4 Çorba Kaşığı Limon Suyu, 4 Çorba Kaşığı Soya Sosu, 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Tatlı Kaşığı Kekik, 1-2 Tatlı Kaşığı Zencefil, 3 Çorba Kaşığı Taze Soğan (Kıyılmış), Tuz, Karabiber.

Tüm sos malzemelerini karıştırıp kapaklı bir kabın içinde balıkları birkaç saat arasıra karıştırarak marine edin.

Fırını 180 c ısıtın. Balıkları sosuyla birlikte 25-30 dk pişirin. Balıklar piştikten sonra sosunu küçük bir tencereye süzüp koyulaşana kadar 5-6 dk kaynatın. Sosu balıkların üzerine dökerek servis yapın.

Kaynak: Remix - Lale Apa - Bedriye Medina

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder