Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Baharatlı, Portakal Soslu Karides


Baharatlı, Portakal Soslu Karides

400 Gr. Karides. (Ayıklanmış) Marine için: 1 Portakalın Suyu ve Kabuğunun Rendesi, 1 Limonun Suyu, 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1 Çay Kaşığı Köri, ½ Çay Kaşığı Kişniş, ½ Çay Kaşığı Kimyon.
Karidesleri bir kaba koyup tüm malzemeyle karıştırın; kapağı kapalı olarak 1 saat buzdolabında bekletin.

Sos: 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çay Bardağı Balık Suyu, 150 Ml Krema, 2 Arpacık Soğan (Doğranmış), 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1 Çay Kaşığı Köri, ¼ Çay Kaşığı Kişniş, ¼ Çay Kaşığı Kimyon, Dereotu (kıyılmış).

Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun; sarımsağı ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Balık suyunu ekleyip kaynayana kadar ısıtın. Kremayı ekleyip kısık ateşte 8-10 dk koyulaşana kadar karıştırarak kaynatmadan ısıtın. Dereotunu ekleyip karıştırın, ateşten alın. Karidesleri marinade sosundan alıp bir bıçakla üzerindeki portakal kabuklarını temizleyin.

Sos hazırlanırken aynı anda karidesleri küçük bir tencerede; 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı marinade sosu ve 1 tatlı kaşığı portakal kabuğuyla 3-5 dk pişirin. Karidesler piştikten sonra hazırladığınız sosu üzerine döküp karıştırın, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder