Sayfalar

21 Mart 2009 Cumartesi

Baharatlı Karides


Baharatlı Karides

16 İri Boy Karides, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 2 Arpacık Soğan (Doğranmış), ½ Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber, 1 Çay Kaşığı Rezene, 1 Çay Kaşığı Top Karabiber, 1 Yıldız Anason (Parçalanış), 3 Cm Çubuk Tarçın (Parçalayın), 2 Cm Taze Kök Zencefil (Parçalayın), 4 Çorba Kaşığı Su, 2 Çorba Kaşığı Pirinç Sirkesi, 2 Çorba Kaşığı Esmer Şeker, Tuz.

Karideslerin kabuklarını ayıklayıp sırtını küçük bir bıçakla keserek içini temizleyin.
Çok büyük olmayan bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğan, sarımsak ve zencefili kavurun. Baharatları ekleyip 2 dk karıştırarak kavurun. Suyu ekleyip 2 dk kısık ateşte karıştın. Sirke ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar 2 dk daha karıştırın. Karidesleri ekleyip orta ateşte arkalı önlü üçer dakika pişirip sıcak servis yapın.

Not: Sadece karidesleri servis yapın, baharatları atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder