23 Mart 2009 Pazartesi

Yahni

Yahni

½ Kg. Arpacık Soğan, ½ Kg. Dana Kuşbaşı, 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 4 Çorba Kaşığı Kurutulmuş Domates, 2 Çorba Kaşığı Domates Püresi, 3 Su Bardağı Sıcak Su, 1 Tatlı Kaşığı Yenibahar, 1 Çay Kaşığı Tarçın, Tuz, Karabiber.

Kurutulmuş domatesleri bir kâsede üzerine kaynar su dökerek yumuşatın, parçalayın.

Bir tencerede tereyağı ile zeytinyağını karıştırıp, ısıtın. Arpacık soğanları ekleyip 15-20 dk kavurun. Soğanları bir kaba alın. Etleri ekleyip 10-15 dk kavurun. Kurutulmuş domates ve domates püresini ekleyip 5-6 dk daha kavurun. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Arpacık soğan ve baharatları ekleyip 15 dk daha kısık ateşte hafifçe karıştırarak pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder