Sayfalar

23 Mart 2009 Pazartesi

Beef Stroganoff


Beef Stroganoff

4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 800 Gr. Biftek (İnce uzun kesilmiş) 3 Diş Sarımsak (Kıyılmış), 1 Büyük Soğan (Doğranmış), 250 Gr Kestane Mantarı (Doğranmış), 2 Çorba Kaşığı Konyak, 2 Çorba Kaşığı Dijon Hardalı, 1 Tatlı Kaşığı Kekik, 200 Ml Krema, Maydanoz (kıyılmış).

Büyük bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile etleri kavurup ısısını koruyabileceği bir kaba alın.

2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğanı, sarımsağı ve mantarları kavurun. Konyağı ve hardalı ekleyip birkaç dk kavurun. Etleri tekrar tencereye alıp kekiği ekleyip karıştırın. Kremayı ekleyip kaynama noktasına gelene kadar kısık ateşte karıştırın, kaynatmayın. Tuz, karabiber ile tatlandırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder